lørdag 19. desember 2009

Luke 19


... og snøen har begynt å dale!! :D
Så da får vi se om det blir noen "leke-i-snøen-bilder" her i morra :)

Jeg er så glad i det bildet på hva Jesus gjorde på korset som han forteller om i Johannes 3 - i versene rett før det kjempekjente verset "Den lille bibel".

Der sier han; "Likesom Moses opphøyet slangen i ørkenen, slik skal Menneskesønnen bli opphøyet..."


Denne historien finner vi i 4.Mosebok 21.4-9, hvor isralittene er kjempeleie av å gå i ørkenen og bare spise manna, maten de fikk fra Gud på bakken hver morning. De klagde til Moses, og Gud sendte seraf-slanger inn i leiren. De var så giftige at de som ble bitt var dødsdømt. Da angra alle i leiren, og ba Moses be Gud om å ta slangene vekk. Men Gud gjorde heldigvis ikke det; for da hadde jo ikke de som allerede var bitt hatt noen mulighet! Nei, han sa til Moses at han skulle sette en kobberslange på en stang, og alle som så på den skulle bli friske igjen!

Så er det da at Jesus trekker parallellen til seg selv i Johannes 3: 
 14 Og slik Moses løftet opp slangen i ørkenen, slik må Menneskesønnen bli løftet opp, 15 for at hver den som tror på ham, skal ha evig liv. 16 For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. 18 Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.


Det er fantastisk med denna parallellhistorien mellom GT og NT! Det var ikke noe tilfeldig over det Gud gjorde - hele historien igjennom. Det er virkelig HIS STORY i denne history vi lever i! :)

Og fremdeles er det ikke noe tilfeldig over det Gud gjør! Derfor må vi peke opp på Jesus på korset, sånn at at alle rundt oss kan få bli "friske"/frelst!

Ha en fin dag, og god helg videre!

Ingen kommentarer: