fredag 10. desember 2010


Sitter her og hører Carola CDen jeg skal trekke til en av dere(rull ned et par innlegg og skriv deg på! :) om ei uke, på Spotify - julestemning! :) Kan jo ikke få bedre julestemning enn å spille inn CDen i Betlehem hvor Jesus er født sånn som Carola har gjort :)

På Praise Him-øvonga igår sang vi på O Helga Natt - det er en skikkelig sånn "ta av"-sang på slutten. Det blir liksom litt sånn jubel:

"Folk, fall nu neder, och hälsa glatt din frihet.
|: O helga natt, du frälsning åt oss gav.
O helga natt, du frälsning åt oss gav.:|"


Fant litt bakgrunn på sangen på en annen blogg:


"En februardag i 1959 gikk en tenor ved navn Jussi Björling i studio og sang inn “Adams julesang”, for de fleste av oss bedre kjent som “O helga natt”. Navnet “Adams julesang” er er referanse til komponisten, Adolphe Adam, mens teksten er skrevet av Placide Cappeau. Cappeau fikk en utfordring om å skrive et juledikt idet han skulle ut på en forretningsreise, og sa han skulle tenke på det, men underveis til Paris begynte han å notere, og da han kom fram var de to versene ferdige.

Datoen var 3.desember 1847. Vel fremme i Paris oppsøkte han komponisten Adam, og ved midnattsmesse samme år ble sangen framført for første gang. Teksten ble oversatt til engelsk og noe modifisert i 1855 av John Sullivan Dwight, og linjen “Chains shall He break For the slave is our brother;” kunne nok være vanskelig å svelge for mange, fem år før den amerikanske borgerkrigen brøt ut nettopp på grunn av slavespørsmålet. Julaften 1906 ble denne sangen etter sigende den første julesangen som noensinne ble spilt i et radioprogram."

Hils din frihet og fred velkommen nå i jula - Jesus kom med frelse til oss alle!

Ha en fin dag!

Det er akkurat 2 uker - 14 dager - igjen til jul idag!

Ingen kommentarer: