onsdag 6. januar 2010

Vinterstemninger og bildekavalkade!

Just some words in English first on the top, since I know that some English-talking people are stopping by this blog sometimes ;) We have wonderful, cold weather these days - have had for weeks now, actually - and we are taking a lot of pictures with our new digital camera!

Godt nyttår!

Vi har kjøpt oss nytt digitalt speilreflekskamera (Canon 450D), og det er blitt tatt ganske mye bilder i romjula og etterpå! :D Skikkelig gøy og litt prøving og feiling. Det er jo så utrolig klart, fint vær med både stilig soloppgang og - nedgang, og måneskinn om kvelden. Gøy å ta bilde av!

Jentene fikk noen nyyyydelige kjoler av tante Marit til jul som var kjøpt på Kypros, og her er de oppstilt for photo-shoot!

Og her er Eline med tante Marit!

Vinterværet varer ved, og forrige søndag var vi ute på Storåkern og koste oss både store og små og med venner på besøk. Her er bonden sjøl med ski på beina :)

En liten pause måtte vi også ha.

Da er det alltid stas med litt grilling - pølser og kjøttkaker fant vi i frysen, og potetene pakka vi i folie og la i glørne - NAM! :)

Så måtte kameraet testes igjen på litt tett snødrev :)

Mandag var hele familien vår på 5 nede en tur til angusene i marka her da Rune skulle ned med mjøl og sjekke at dyra hadde vann. De holder seg mest rundt skuret her nå som det er så mye snø. Silo-rundballen ligger inni hjørnet på skuret, så da har de mat :)

ATWen går greit i snøen så lenge Ole André holder seg på oppkjørt snø. "Suler fort opp" (som Rune sier ;) om han kommer ut i løs-snøen. Jentene var heldig og fikk haik på akebrettet av mamsen både ned og opp igjen ;)

Så var vi kommet til dagen idag. Her er solnedgang på Landa da jeg nesten var i barnehagen for å hente jentene i barnehagen idag etter jobb litt før kl 16. Helt fascinert jeg av alle de nydelige fargene jeg ser fram og tilbake til jobb om dagene :D

Solnedgangen var orange i vest, og da jeg nesten var kommet hjem i Stokken var det lyseblå og rosa i øst.

I mørket på kvelden fikk Ole André, Eline og Malin kle seg ut litt og gå julebukk til nabohusene; besto og oldebesto!Så gikk ferden videre for Ole André til Eiliv og lillesøster Mari + mamma Torill som gikk med dem i noen hus der de sang julesanger for folk en times tid :)

Med fakler, brannhjelm, cowboyhatt og nisselue var de klare for å møte det meste!! :)

Ja, det var en liten oppsamling av bilder og opplevelser herfra!
Håper alle andre nyter det kalde vinterværet rundt omkring også!

Og her er et par sitater fra Fulton John Sheen:

Gud elsker oss ikke fordi vi er verdifulle. Vi er verdifulle fordi Gud elsker oss.

Og hvis du er av dem som ikke liker kulda og snøen:
Når vinteren kommer, kan da våren være langt unna?

Ha ei fin uke videre!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjære alle i Stokken!
Det var hyggelig å lese og se på din hjemmeside og se at alle er i slag.
Har hatt en utrolig tur til India, blir aldri den samme igjen etter det.
Klem til alle. Daddy og bestemann.